FOTOGRAVURE – fra tanke til tryk

kr. 143,60 ekskl. Moms

Udgivet i marts 2021

Kategori:

Beskrivelse


  FOTOGRAVURE – fra tanke til tryk af Henrik Bøegh

94 sider spiralryg /72 ill.  Format 21 x 21 cm

FORLAGET BØEGH 2020
ISBN 978-87-994569-3-2

Facts om bogen: fact sheet

se ind i bogen:
1 indhold 
2 forord 
3 om fladbid s 16-19
4 fra arbejdsprocessen s 24-28
5 kalibrering af UV-eksponeringen 36-37 
6 fra den endelige kalibrering af fotogravuren 50-53

Om indholdet
Dette er en manual i fotogravure med TOYOBO fotopolymer-plader. I bogen gennemgår jeg trin for trin hele processen fra den første tanke om at lave en fotogravure til det endelige tryk. Undervejs gennemgår jeg positiv-filmens betydning, printermodellens betydning og de forskellige UV-lyskilders betydning.

I et særskilt kapitel gennemgår jeg det håndlavede positiv både til dybtryk og relief. Her får du gode råd til valg af male- og tegnemedier, og du får opskriften på de smukkeste tonerlaveringer. I to appendixer gennemgår jeg installation af RIP-software til henholdsvis Windows og Mac samt hele dybtrykprocessen fra forberedelse af tryksværten og papiret til efterbehandling af det endelige dybtryk. Bagest i bogen finder du en liste over de materialer og det udstyr, jeg selv betjener mig af.

Her lærer du:

  • Hvordan du laver det perfekte positiv i Photoshop til udskrivning på film eller direkte på pladen.
  • hvordan du forbereder FP-pladen til eksponering og ætsning
  • hvordan du finder de optimale UV-eksponeringer af akvatinte-rasteret og positivet
  • hvordan du ætser FP-pladen i vand hvordan du hærder, efterbehandler og trykker FP-pladen både i en farve og i duotone

Om forfatteren
Denne trin for trin-manual i fotogravure med TOYOBO fotopolymerplader er resultatet af 25 års praktisk arbejde som kunstfotograf og grafiker. Henrik Bøegh gennemgår her hele processen fra den første tanke om at lave en fotogravure til det endelige tryk. Siden Henrik i 1995 udgav sin første bog om emnet ”Fotogravure – Fra Forlæg til Færdigt Tryk” og året efter ”Håndbog i Non-Toxic Dybtryk,” har han afholdt et utal af kurser og konferencer i disse teknikker rundt omkring i den store verden. Hans bøger om emnet er udkommet i flere oplag på bl.a. flamsk, fransk, engelsk og spansk.