Kurser i København

Weekend Kursus i Fotogravure i København
med Fotopolymer plader/Toyobo plader v. Henrik Bøegh

 

lø-sø 
begge dage 10-16 

Hvis du er interesseret i dette kursus så send en mail  med forslag til tidspunkt og du vil modtage besked når jeg opretter et hold.

MAXIMUM 4 deltagere

Hvor: Grafisk Eksperimentarium, Trepkasgade 8, kld.tv., DK-2100 København Ø

Hvem:  Underviser er Henrik Bøegh. Kurset henvender sig til fotografer og grafikere med eller uden kendskab til fotogravure.

Pris: kr. 2.500,- inkl. alle materialer og 1 stk. FP-plade i A3 format (flere kan købes på stedet) – (Depositum DKK 800,00)

På dette kursus bliver du tilstrækkelig fortrolig med hele arbejdsprocessen (fra billedbehandling af foto til færdigt tryk) til, at du kan fortsætte på egen hånd.

Indhold:

 • Digital fremstilling af det perfekte positiv til klassisk fotogravure ud fra dit foto. Vi optimerer udskriften i Photoshop/levels og curves til fp-gravure.
 • Klargøring af fotopolymer pladen (beskæring, pudring mm.)
  UV belysning af akvatinteraster og positiv. (Hvis vejret er til det, vil der også være mulighed for at prøve solen som lyskilde).
  Fremkaldelse af FP-pladen.
  Hærdning af FP-pladen.
  Indsværtning og trykning af FP-pladen
  Præsentation af den færdige fotogravure (det færdige dybtryk).

Undervejs diskuterer vi alle relevante emner som f.eks. typer af transparent film, egnede printere, RIP software, tegnefolier, trykpapirer, trykfarver osv. Vi diskuterer også hvilke positiver, der især egner sig eller ikke egner sig til disse teknikker.

Medbring:

 • Du skal medbringe forklæde (arbejdstøj)
 • Udvalgte fotografier i god kvalitet (TIFF-filer/300 dpi) på USB-key og gerne laptop. Vi arbejder i plade- formaterne 13 x 18 cm eller 13 x 13 cm.
 • Eventuelt klargjorte film fra egen printer, hvis du vil prøve om den er egnet i format 13 x 18 cm eller 13 x 13 cm.
 • Eventuelt madpakke (Der er flere pizzabarer i området samt Irma).

TILMELDING på: [email protected]