Akvatinteraster A3+ 30,5 cm x 43 cm

kr. 460,00 ekskl. Moms

Beskrivelse

Akvatinteraster A3+ (30,5 cm x 43 cm)

DK-Akvatinteraster (stokastisk raster)
Akvatinterastret giver ekstremt delikate gråtoner i samspil med dyb sort. Det er defineret af fotografen Henrik Bøegh, København, specielt til fotogravurer og delikate laveringer og tegninger.

Professionelt akvatinte raster til fotoætsning og heliogravure.

Stokastisk rastrering bruges til at konvertere kontinuerlige tonebilleder til diskontinuerlige tonebilleder på fotopolymer- plader.

Dette stokastiske raster er opbygget af små prikker, der er tilfældigt arrangeret ved hjælp af digitalt software. Dette tilfældige arrangement (stokastisk) undgår enhver form for interferens med det positive billede. Et stokastisk raster er afgørende for at undgå fladbid og tab af billeddetaljer med tonale gradueringer på fotopolymeren.

Det tekniske:
Uanset om du arbejder med analoge positivebilleder eller digitale positive billeder, er det vigtigt at bruge et stokastisk raster. Aquatint-rasteret er det nødvendige værktøj til at strukturere pladen og gøre gengivelsen af ​​kontinuerlige tonebilleder mulig. Det tilfældige og mikroskopiske arrangement af de stokastiske plotpunkter hjælper os med at udnytte alle de gråtoner, der ellers ikke ville fremstå.
I gravørernes jargon er det kendt som akvatinterastre i analogi med den kalkografiske teknik, hvor tilfældige pletter af harpiks er arrangeret på metalplader, der rummer grundlaget for konstruktionen af ​​tonale billeder afhængigt af syrevirkningen. I vores tilfælde bliver akvatinterastret eksponeret på polymerpladerne før det positive billede.

Vores stokastiske rastre er digitalt behandlet for at simulere et uregelmæssigt arrangement af punkterne, og simulerer de stokastiske muligheder, der tilbydes af filmmaskinernes software. På denne måde kan vi have kontrol over procentdelen af ​​opacitet, layoutet og punktstørrelse. Dette raster bruger en punktstørrelse på 40 mikrons, og det er skabt med en densitet på 85%. Vi skal dog altid tage højde for, at der kan være nogle små udsving afhængigt af den temperaturen og kvaliteten vandet vi ætser (fremkalder) FP-pladen i. Det kan påvirke densiteten til mellem så den ligger på 83-90%.

Rastret påvirker i høj grad den endelige kvalitet af vores fotopolymerplade. Det toneområde, som vi kan opnå ved fotografiske dybtryk afhænger af plottets struktur og layout. Uden brugen af ​​en stokastisk raster ville vores fotoætsninger være for kontrastfyldte og mangle det brede toneområde, der kan opnås med fotopolymerplader og film.

Det prakstiske:
I mine bøger “Håndbog i Non-Toxic Dybtryk” og “FOTOGRAVURE – Fra tanke til Tryk” beskriver jeg hvordan du kalibrerer filmen til din UV-lyskilde.