Akua Dybtryksfarver

Akua soja baserede Dybtrykfarver

Disse dybtrykfarver indsværtes og aftørres som traditionelle dybtrykfarver, men de kan også valses på til højtryk, viskositetstryk eller indsværtes til caborundum tryk. Bruges på alle metaller, plexiglas, linoleum og træ. Alle pigmenter er 100% lysfaste.

Plader og redskaber rengøres med sulfo og vand.

download the Akua User Guide

Medier til Dybtryk, Monotypi, Toptoner og Viskositetstryk (modifiers):
TRANSPARENT BASE: til at gøre farven transparent (viskositets tryk)
MAG MIX (tidl. Oil Converter): til at gøre farven tykkere
BLENDING MEDIUM: til at fortynde farven til monotypi til valsning eller med pensel.
RELEASE AGENT: til “Ghost Prints” og til at opnå højere genskin i metalfarverne sølv og guld

Generelt om Akua Dybtrykfarver

Vandbaserede farver til dybtryk og relief. Med Akua dybtrykfarver realiserede Rostow&Jung i USA, hvad alle grafikere havde drømt om – dybtrykfarver uden organiske opløsningsmidler. Selvom tryksværterne er udviklet til dybtryk, kan farverne og valses på til relieftryk, monotopy og kolografi. Og de kan påføres plastik-, træ-, linoleum og metalplader af enhver art. De indeholder ingen organiske tørremidler og giver på den måde rigeligt tid til at arbejde med monotypi og aftørring af dybtrykplader.

Produceret med soya og lysægte pigmenter

Akua dybtrykfarver er produceret med soya og lysægte pigmenter, som vi kender fra de traditionelle oliebaserede dybtrykfarver.  Konsistensen er relativt tyk og væsentlig nemmere at aftørre end traditionelle oliebaserede farver.

Rengøring med sæbe og vand

Glem alt om opløsningsmidler og olie. Akua farverne rengøres let med en tør klud efterfulgt af sulfosæbe og vand. Hænder rengøres med håndsæbe og vand.

Sværten er permanent

Det betyder at trykpapiret med sværte kan genfugtes når som helst uden risiko for at farven opløses. Er trykket først tørt er tryksværten permanent.

Sværten trækker ikke skin i dåsen.
Sværten tørrer aldrig ind i dåsen – ingen farve går til spilde. Før brug omrøres sværten med en spartel og den er klar til brug.

Let at bruge

Aftørring af pladen er væsentlig lettere med de vandbaserede dybtryksværter end de traditionelle oliebaserede. Ingen ”sejhed” = mindre aftørring = hurtigere og bedre resultater. Brug en blød finmasket tarlatan til aftørring.

Tryk på fugtet eller tørt papir
Du kan vælge at trykke på tørt eller fugtet papir afhængingt af, hvad du vil opnå. Monotypi trykkes ofte bedst på tørt papir mens dybe ætsninger og relieffer kræver fugtet papir.