Kurser

Capileira

DAGES INTERNATIONAL WORKSHOP I
NON-TOXIC DYBTRYK I ANDALUSIEN

NÆSTE KURSUS

1. juli -9. juli 2017 (udsolgt)
og
22. juli.-30. juli 2017 (udsolgt)
og
7. oktober – 15. oktober 2017 (udsolgt)

Læs anbefalinger fra tidligere kursister

Grafik kurserne afholdes i den smukke lille andalusiske bjergby, Capileira, i Sierra Nevada bjergene 1.600 meter over havets overflade. Arkitektonisk er den gamle maurerby med sine hvide huse, flade tage og varde- lignende skorstene en sand perle. Bygninger, overrislingssystemer osv. er alle fredet, bjergene ligeså – Sierra Nevada har status som naturreservat. De blødt formede bjerge gennemskæres af dybe, drama tiske kløfter og smeltevandsdale med en motivrigdom som kun findes få andre steder i Europa.

Umidddelbart under byen strømmer Rio Poqueira’s klare kolde smeltevand fra Sierra Nevadas evige sne, og i de varme eftermiddagstimer er det fristende at smutte ned og få en dukkert.

I disse omgivelser har grafikeren Henrik Bøegh og maleren Åse Højer indrettet grafikværksted og atelier i et 500 år gammelt maurerhus med tilhørende frugthave. Med respekt for den originale arkitektur har de indrettet atelierer og arbejdsrum, som i de sidste 28 år har dannet rammen omkring sommerkurser i maleri, foto og grafik.

Vi mødes hver dag klokken 9 til morgenmad på vores fantastiske terrasse. Her spiser vi også frokost. Vi arbejder i værkstederne hele dagen til klokken 17. Overalt i huset og haven, har du fri adgang til trådløst netværk. Du bor i “viviendas” med eget køkken og vaskemaskine på byens lille hotel.

 HVOR LIGGER CAPILEIRA?

Capileira ligger i Las Alpujarres (Sierra Nevada) midt imellem Granada og Solkysten. I bil er der 1 times kørsel til Granada og 2½ times kørsel til Malaga. Hvis du kommer med fly til Malaga, går der bus hver fulde time til Granada – rejsen varer 2 timer. Fra/til Granada går der 3 busser dagligt: til Capileira: kl. 10.00, 12.00 og 17.00 – fra Capileira til Granada 07.00 16.45 og 18.15

se billeder fra Capileira

GRAFIK KURSET

Underviser: Henrik Bøegh
Målgruppe: Professionelle grafikere, grafikstuderende og andre brændende med interesse for grafik.
Dagligt: 9-17
Antal deltagere: max 8 personer.
Sprog: Der undervises på dansk, spansk, engelsk, tysk alt efter deltagernes behov.

se billeder fra kurserne

INDHOLD:
Her lærer du “Non-Toxic” hårdgrund, blødgrund, akvatinte, løftegrund, udvaskninger og laveringer udført med akrylbaserede ætsegrunde, ætsning i jernklorid og alle teknikker med fotopolymerfilm samt muligheder for kombinationer af de forskellige teknikker. Sidst men ikke mindst lærer du at skanne, bearbejde digitalt i photoshop, udskrive på transparent film og overføre billedet fra computerskærmen til ætsede og ikke-ætsede kobberplader. Kort sagt “det perfekte positiv” fremstillet digitalt.

Du får i løbet af de 7 arbejdsdage stor fortrolighed med de forskellige teknikker eller mulighed for at eksperimentere i dybden med dine egne favoritter. På kurset arbejder vi med vandbaserede dybtrykfarver.

MATERIALER:
Materialer i rimeligt omfang er inkluderet i kursusprisen.
Medbring forklæde, personligt værktøj til radering, eventuelt digitalt kamera, labtop og/eller usb stick med fotos eller skanninger, du kunne tænke dig at arbejde med.

HVAD KOSTER KURSET?
Pris: DKK 7.850,- inklusiv kursus, morgenmad, frokost, hotel og materialer.

INDKVARTERING
Indlogering i dobbeltværelser.
Tillæg for enkeltværelse DKK 975,00
Tillæg for ikke-deltagende ledsager i dobbeltværelse  DKK 3.000,00 (inkl. morgenmad og frokost)

Indkvartering sker i hotel Poqueira’s „viviendas“ (se fotos) med ankomst lørdag eftermiddag før kursusstart og afrejse søndag formiddag efter kursusafslutning. Kursusstart søndag kl. 09.00 – slut lørdag kl 18.00 = 7 hele kursusdage. Hver vivienda indeholder 3 dobbeltværelser, en stor fællesstue, køkken, bad, vaskemaskine og 2 toiletter samt terrasse med udsigt til Sierra Nevada eller Poqueira-dalen.
Der er fri adgang til hotellets swimmingpool og wifi.

TILMELDING
Udfyld tilmeldingsblanket (tilmelding_2017)
Du modtager herefter besked, om der er plads på kurset eller ikke. Såfremt kurset ikke er overtegnet, skal du herefter indbetale depositum på kr. 1.500,-. Restbeløbet skal være os i hænde senest ved kursusstart.

Værkstedet
Værkstedet
Udsigten fra værkstedet
Udsigten fra værkstedet
Terressen - Efterår
Terressen – Efterår
Indsværtning
Indsværtning
Udsigten
Udsigten
Terrassen - Sommer
Terrassen – Sommer
Capileira
Capileira
Det digitale værksted
Det digitale værksted